25 Nisan 2015 Cumartesi

Babalarına Kötü Davranan Ailenin Hazin Sonu 1. Bölüm

İnuyashiki'nin sekizinci bölümüyle ilk cildi bitirmiş bulunmaktayım. Aslına bakarsan güncele yetişmeyi planlıyordum ama bu iki haftalık süreçte istediğim kadar zaman ayıramadım.


Neyse, tahmin ettiğimden de kısa bir sürede seri sahiplenildi ve ilk bölümü de çıkmış bulunmakta. Oyalanan Manga'nın tek başına oyalanan tek üyesi Forever Young tarafından düzenlendi ve gerekli mecralara (Batoto ve Manga-tr) gönderildi. Ayrıca "Yok efendim ben indirmek de istiyorum!" dersen Oyalanan Manga'nın sitesini ziyaret et. Eminim oradan temin edebilirsin.

Bir diğer mesele ise çevirmeyi düşündüğüm diğer seriler: I am a Hero, Yaiba ve Yuu Yuu Hakusho. Öncelikle şunu bir netliğe kavuşturalım, serileri kesinlikle çevireceğimi taahhüt etmiyorum. Bakarsın hepsini çeviririm veya birini ikisini çeviririm. Bakarsın hiçbirini çevirmem. O yüzden "Oooo bu seriyi çevircektin. Niye çevirmedin?" diye gelme. Bunu netliğe kavuşturduğumuza göre devam edebilirim.

I am a Hero uzun süredir severek takip ettiğim bir seri. Hali hazırda 155. bölüme kadar türkçeye çevrilmiş. Fakat bir süredir seriye dokunan hiç kimseler yok sanırsam. Bu nedenle seriye kaldıkları yerden devam edebilirim.

İkinci serimiz Yaiba. Mangakası Gosho Aoyama. Tanıdın mı? Sonsuzluk ve ötesine giden, bu gidişle yüzyıllar boyunca devam edecek seri Detective Conan'ın mangakası. Conan'dan önceki mangası. İlk başlarda Dragon Ball gibi gag mangası tarzında başlamış ve giderek ciddileşmiş bir seri. Vakti zamanında (2006-2007) Anianka çeviri grubu ellili altmışlı bölümlere kadar türkçeye çevirmişti. Fakat ne kadar ararsam arayayım bir türlü bulamadım. Elinde olan birileri varsa bir ses etsin. Olmadı başlayacak olursam ilk bölümden itibaren çevirmeye başlayacağım. Bu arada bu serinin şöyle de bir sıkıntısı söz konusu. İngilizceye çeviren grup en son 3 yıl önce 127. bölümü çevirmiş. Bu Ocak ayında da tweeter üzerinden "Yakında çevirilerimiz gelecek." deselerde hala daha ses seda yok. Ayriyetten bu gelecek serinin de ne olduğuna dair bir bilgi paylaşmamışlar. Neyse çevirecek olursam eğer 127. bölüme gelince düşünürüm bunu.

Son olarak da Yuu Yuu Hakusho. Bu serinin de mangakası pek bir tanıdık. Kendileri Hunter x Hunter'ın da mangakası olan Yoshihiro Togashi efendiler.

İşte düşündüklerim bunlar. Çevirme oranım ise %75 Yaiba, %60 I am a Hero ve %50 Yuu Yuu Hakusho. Bakalım ne olacak.

6 yorum:

  1. kolay gelsin çevirilerinin devamını bekleriz :)

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. yuu yuu hashukinun animesi var zaten. animesinden sonra devam eden manga bölümleri varsa oradan başlaman daha verimli olur. yoksa hiç çevirme bence. diğerlerine ağırlık verirsin.

    YanıtlaSil
  4. devam etmicekmisiniz çok kötü yerde kaldı :(

    YanıtlaSil
  5. 8 bölümü var ortamlarda çevirisi olan. Neden başlayıp yarım bırakıyorsunuz ? Başlamayın amk.

    YanıtlaSil
  6. 8 bölümü var ortamlarda çevirisi olan. Neden başlayıp yarım bırakıyorsunuz ? Başlamayın amk.

    YanıtlaSil